Fredriksdalsteatern har en lång tradition av sommarteater under bar himmel och invigdes med första pjäsen, ”Värmlänningarna” redan 1932. Sedan dess har bl a Nils Poppe och Eva Rydberg gjort fantastiska kulturgärningar här. Teatern är arkitektoniskt uppbyggd i fransk barockstil med salong, scen och kulisser av höga gröna, sköna häckar av avenbok och lind. Den anlades 1927 med 1700-talets trädgårdsteatrar som förebilder. Platsen är en kulturhistorisk pärla – en riktig dröm att besöka!

Från 2024 har Anagram Live, genom en upphandling av Helsingborgs stad, fått det ärofyllda arbetet att driva Fredriksdalsteatern vidare. I uppdraget ligger att vårda den komeditradition som präglar scenen, men också att tillgängliggöra platsen för fler för att uppnå den kulturpolitiska visionen om kultur för alla. Sommarteater under bar himmel kommer fortsatt att vara navet i verksamheten, men vi erbjuder t ex också stand-up och film i sommarkvällen och avgiftsfria kulturkollon för sommarlovslediga barn tack vare stöd och samarbeten med andra aktörer i regionen.

Anagram Live är ett litet produktionsbolag om med hög kreativ verkshöjd och stor passion för humor. Bolaget bildades i Lund av komikerprofilerna Johan Wester och Anders Jansson för drygt 20 år sedan. Vi arbetar med humor som grund i allt vi gör, och producerar både stora och små scenupplevelser i hela landet. Många av våra produktioner är sprungna ur egna originalidéer men vi producerar också innehåll på uppdrag och turnélägger artister i Skandinavien. Sedan 15 år tillbaka driver vi Nordens största festival för humor: Lund Comedy Festival.